## History, Philosophy & Literature



STUDENT CLASS AND EXTRACURRICULAR TIMETABLE - WEEK 1									STUDENT CLASS AND EXTRACURRICULAR TIMETABLE - WEEK 2							
	SUNDAY	MONDAY	TUESDAY	WEDNESDAY	THURSDAY	FRIDAY	SATURDAY		SUNDAY	MONDAY	TUESDAY	WEDNESDAY	THURSDAY	FRIDAY	SATURDAY	
8:00		Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	8:00	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	
9:00		Academic Introduction	Interpreting Texts & Visuals 60 minutes Break	Written Assignment Workshop 60 minutes Break	Speech into Action 60 minutes Break	Presentation Preparation 60 minutes Break		9:00	Study Support	Empire & Industry 60 minutes Break	The Age of Extremes 60 minutes Break	The Cold War 60 minutes Break		Exhibition		
10:00		Exploring History, Philosophy & Literature 60 minutes	What is Logic? 60 minutes	What is Philosophy? 60 minutes	Was the Renaissance a Rebirth? 60 minutes	The Enlightenment 60 minutes		10:00	Social Activities	Debating Ethics 60 minutes	The Post War Settlement 60 minutes	Fall of the Iron Curtain 60 minutes	Challenge Day	Morning		
11:00		Break	Break	Break What Does it Mean to Think? 60 minutes	Break Reformation &	Break Reason & Revolution 60 minutes		11:00	Social Activities	Break	Break	Break	History	Social Activities		
12:00		How Do We Read Texts? 60 minutes	What is History? 60 minutes		Revolt 60 minutes			12:00		<b>Relativism</b> 60 minutes	Origins of the Cold War 60 minutes	The End of History 60 minutes				
13:00		Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	New York Excursion	13:00	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk		
14:00	Student Arrival &	Project: Organisational Structure	How Do We Write? 60 minutes	What Does it Mean to Think? 60 minutes		What Does it Mean to be Modern? 60 minutes		14:00		Debating Morality 60 minutes	Subject Practical Workshop	Presentations 60 minutes	Subject Practical Workshop	Graduation Preparation	Student Departure	
15:00	Check In	90 minutes	Break	Break	Tournament Afternoon	Social Activities		15:00 16:00	Olympics at the Payne Whitney Gym	Subject Practical Workshop		Guided Cultural Exploration				
	Tou	Campus Walking Tour	Shaping Your Future Seminar Series	Shaping Your Future Seminar Series												
16:00						Run Club										
17:00	Welcome Talk Parents & Students							17:00			Social Activities		Sports Programme	Graduation		
18:00	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	18:00	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner		
ES	Student Induction Talk	Guided Cultural Exploration	Guided Cultural Exploration	Social Activities	Shaping Your Future Seminar Series			ES	The Discosi	Study Support	Study Support	Debate Society	Debate			
EVENING ACTIVITIES	Welcome Activities	Debate Society	Social Activities	Headline Address	Debate Society	4th July Party	Campus Cinema	EVENING ACTIVITIES	The Big Quiz	Debate Society	Sports Programme	Sports Programme	Grand Final	Graduation Party		
		Creative Workshop	Sports Programme		Social Activities				Social Activities	Sports Programme	e Social Activities	Talent Show	Social Activities			
		Social Activities			Sports Programme					Social Activities						
				EVENING SHOUT					Conference			G SHOUT				
	Curfew	Curfew	Curfew	Curfew	Curfew	Curfew	Curfew		Curfew	Curfew	Curfew	Curfew	Curfew	Curfew		