LOCATION: OXFORD | AGE GROUP: 12-15

Explore Medicine



STUDENT CLASS AND EXTRACURRICULAR TIMETABLE - WEEK 1									STUDENT CLASS AND EXTRACURRICULAR TIMETABLE - WEEK 2							
	SUNDAY	MONDAY	TUESDAY	WEDNESDAY	THURSDAY	FRIDAY	SATURDAY		SUNDAY	MONDAY	TUESDAY	WEDNESDAY	THURSDAY	FRIDAY	SATURDAY	
8:00		Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	8:00	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	
9:00		Networking Breakfast & Programme Orientation The Lungs in Health 60 minutes Orientation Break Careers in Medicine: What Makes a Good Doctor? 60 minutes The Lungs in Break	The Heart in Health 60 minutes	Introduction to Diabetes 60 minutes	The Nervous System in Health 60 minutes		9:00		Gastrointestinal System in Health 60 minutes	Introduction to Oncology 60 minutes	Infectious Diseases 60 minutes					
10:00				Break	Break	Break	Guided Cultural Exploration	10:00 11:00	Coach Excursion	Break	Break	ology Posters	Challenge Day Lunch Break	Exhibition Day		
11:00			Disease	The Heart in Disease 60 minutes	Diabetes History Taking 60 minutes	The Nervous System in Disease 60 minutes				Gastrointestinal System in Disease 60 minutes	Oncology Posters 60 minutes					
11.00		Break	Break	Break	Break	Break				Break	Break	Break				
12:00		Introduction to Anatomy & Physiology 60 minutes	Chest Cases 60 minutes	Cardiovascular Cases 60 minutes	Assignment Review & Skills Development 60 minutes	Nervous System Cases 60 minutes		12:00		Gastrointestinal Cases 60 minutes	Medical Ethics: 4 Pillars 60 minutes	Practical Assignment 60 minutes				
13:00		Lunch Break	Lunch Break	Lunch Break	Lunch Break	Lunch Break	Lunch Break	13:00		Lunch Break	Lunch Break	Lunch Break		Lunch Break		
14:00	Student Arrival &	Doctor-Patient Interaction & History Taking	Communication Skills: Breaking Bad News	Introduction: Basic Life Support & A-E Assessment	Practical	Clinical Medicine: Emergency Scenarios		14:00		Lifestyle Plans 90 minutes	The Immersive	Practical Assignment 90 minutes	Student Feedback & Exhibition Day			
15:00	Check In	90 minutes	90 minutes	90 minutes	Workshop	90 minutes		15:00			Quest	90 minutes	Preparation	Graduation		
16:00	Websers Toll	The Immersive Quest Launch & Walking Tour	h Exploration Creative Work	Creative Workshop	Social Activities	Sports Programme	Olympics in the Park	16:00		Punting	Study Support: 1 Assignment	Tournament	Sports	Preparation	Student Departure	
17:00	Welcome Talk Parents & Students	Study Support	Study Support	Study Support	Study Support	Study Support		17:00		Study Support	Preparation	Afternoon	Programme	Graduation		
18:00	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	18:00	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner		
EVENING ACTIVITIES	Student Induction Talk	Sports Programme	Debate Society	Debate Society	Debate Society		Tabletop Games	ES	Campus Cinema	Debate Society	Sports Programme Guided Cultural	Debate Society	Debate Grand Final	Graduation Party		
	Welcome Activities	Guided Cultural Exploration Colleges Walking Tour	Capture the Flag	The Immersive Quest	Creative Workshop	The Big Quiz	Championship Social Activities	EVENING ACTIVITIES		Creative Workshop		Social Activities				
			,	Run Club	Social Activities				Social Activities	Karaoke	Exploration	Talent Show	Creative Workshop			
		Social Activities	Social Activities								Social Activities		Social Activities			
	CC	Cf aux (22.00)	CC	EVENING SHOUT	Cf (22.00)	Cf (22,00)	Cf (22.00)		C	C urferer (22,00)	EVENING		Curfer (22,00)	Curfor (22,00)		
	Curfew (22:00)	Curfew (22:00)	Curfew (22:00)	Curfew (22:00)	Curfew (22:00)	Curfew (22:00)	Curfew (22:00)		Curfew (22:00)	Curfew (22:00)	Curfew (22:00)	Curfew (22:00)	Curfew (22:00)	Curfew (22:00)		

Copyright Oxford Royale SAMPLE This timetable is presented as a sample and is subject to change

admin@oxford-royale.co.uk